Araç Değer Kaybı Başvuru

Araç değer kaybı başvuru işlemleriniz öncesinde ekspertiz raporu temin edilerek kaza ile ilgili detaylara resmiyet kazandırılmalıdır. Değer Kaybı Hesaplama, başvuru dosyanızı eksiksiz olarak hazırlayarak süreci adınıza takip eder. Ek herhangi komisyon ödemeden başvurunuzu gerçekleştirebilir, hak edilen tutarın sigorta şirketi tarafından, doğrudan sizin hesabınıza ödenmesini sağlayabilirsiniz.

Araç Değer Kaybı Ekspertiz Raporu Nasıl Alınır?

Araç değer kaybı ekspertiz raporu, sadece ekspertiz hizmeti veren alanında uzman firmalardan temin edildiği ölçüde doğru bilgiler içermektedir. Raporunuzu alırken dikkat etmeniz gereken konu kaşeli ve imzalı olarak elde edilen bulguları yetkili firmanın onaylamasıdır. Araç değer kaybı başvuru dosyanıza eklenecek ekspertiz raporu, uğradığınız hasarı ispatlamanızda kaza tutanağı ile birlikte önemli bir belgedir.

Araç Değer Kaybı Sorgulama

Araç Değer Kaybı Sorgulama işlemleri için bizlere geçirilen kaza ve aracınızla ilgili bilgileri göndermeniz yeterlidir. Emsal kararlar ve aracınızın durumuna göre, kusurlu olan karşı tarafın sigorta şirketinden alabileceğiniz tutarı hesaplamaktayız.

İkinci el araç alan kişiler, satın almak istedikleri aracın herhangi bir kaza yapıp yapmadığını merak eder, bunun için aracı farklı muayenelerden geçirirler. İkinci el araç alanların bu tutumu, araçların değer kaybıyla ilgili bir şuur oluşmasını sağlamıştır.

Araç Değer Kaybı Hesaplama

Bir kaza meydana geldiğinde kazaya maruz kalan araçların onarıldıktan sonra ikinci el piyasasında değer kaybetmesine araç değer kaybı adı verilmektedir. Aracın modeli, ikinci el ya da sıfır alış fiyatı ne kadar yüksek olsa da bir araç kaza geçirdiğinde ister istemez satış fiyatı üzerinden değer kaybedecektir.

Araç değer kaybı hesapla için Kasko Araç Değer Kaybı Hesaplama Tablosu kullanılmaktadır.

Araç Değer Kaybınızı Kim Öder?

Kaza yapan araç çok iyi bir tamir görse de değer kaybına uğrar. Kaza meydana geldikten sonra suçlu olan taraf araç değer kaybını karşılamak durumundadır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında bilinmelidir ki kazada kusurlu olan tarafın zorunlu trafik sigortası, araç değer kaybını temin etmekle yükümlüdür.

Sigorta poliçesinin kapsamı araç değer kaybını karşılamak zorunda ise de kasko poliçeleri böyle bir sorumluluk altında değildir. Kazada kusurlu olsun olmasın, iki tarafın kasko poliçesi de eğer kasko şirketi ile özel bir anlaşma yapılmadıysa araç değer kaybını karşılamak zorunda değildir. Bu nedenle hasarın kasko şirketinden değil, sigorta şirketinden karşılanmış olması önemlidir.

Araç Değer Kaybı Şartları Nelerdir?

Aracınızın zarar gören parçasını orijinal yedek parça ile değiştirseniz bile resmi kayıtlarda aracınız değer kaybetmiş olarak görülecektir. Kusurlu tarafın sigorta şirketinden aracın değer kaybını tazmin etmek için başvurabilirsiniz. Eğer sigorta şirketi birtakım nedenler öne sürüp aracınızın değer kaybını karşılamak istemezse araç değer kaybı için dava açma hakkına sahipsiniz. Kaza meydana geldikten sonra araç değer kaybı için  zarar gören taraf Asliye Ticaret Mahkemelerine ya da Asliye Hukuk Mahkemelerine dava açma hakkına sahiptir. Zarar gören taraf iseniz;

  • kazayı tutanak altına alındıysa,
  • 2 yıllık zaman aşımı süresi dolmadıysa,
  • araç 125.000 km’yi geçmediyse,
  • araç 10 yaşında büyük değilse araç değer kaybı davası açabilir.

Araç Değer Kaybı Başvuru İşlemleri

Kazadan sonra, doğal olarak aracınızın ne kadar eğer kaybettiğini sağlıklı bir şekilde öğrenmek istersiniz. Kazada zarar gören aracın değer kaybının hesaplanmasında birtakım sorunlar olabilir. Bunun için üzülmenize gerek yok. Aracınız bir kaza yaptıysa ve siz aracınızın değer kaybını öğrenmek istiyorsanız iletişim kanallarımızdan bizlere ulaşarak bilgi alabilir, başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz.